Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Välkommen till Saxhögens Ridskola!

Saxhögen är en liten hästgård med ett mysigt litet stall som har plats för 10 hästar Samt ett lösdriftstall. Ridhus med måtten 20 x 40 m, fin ridterräng och en liten terränghoppningsbana, lämplig för debutanter. Stuga för läger och uthyrning. Här på gården har vi haft ridläger och kursverksamhet i 30 år.

Vi har endast 4 elever/grupp så att eleverna  får större möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Vi har också stort utrymme för privatlektioner med 1-2 elever.

För de yngre barnen (ca. 5-12 år) har vi PONNYSKOLAN . I ponnyskolan kan vi ta emot 8 barn/tim. Barnen delas då in i två grupper och är då endast 4 st. vid gruppridning de övrig tränar då hästskötsel. När vi har voltige är alla 8 tillsammans.

Ridskolan drivs av  Carina & Karl-Axel Larsson  

Carina juli 2011Kalle 12 juli -10Rickard 11 april 2015

Carina Larsson
-ridskolechef/verksamhetssamordnare. Jag håller själv de flesta ridlektionerna på ridskolan.

Jag är Diplomerad ridinstruktör med 40 års erfarenhet av ridskola, ridläger och hästutbildning. Utbildad i dressyr, hoppning, akademisk ridkonst, hästpsykologi, tömkörning, arbete på långa tyglar och klickerträning. Jag har även gått kurs i centrerad ridning. Jag arbetar mycket med kommunikation med kroppsspråk och positiv förstärkning. Mina kurser fokuserar på mjuk hästhantering och följsam ridning med god kroppsmedvetenhet.

Karl-Axel "Kalle" Larsson -vaktmästare med 30 års erfarenhet av lägerverksamhet och arbete med barn i alla åldrar. Kalle sköter jordbruket och underhållet av ridbanorna, han finns alltid till hands när något behöver lagas eller någon häst behöver klappas.

Rickard Larsson - hästskötare, ungdomsledare och utbildad socionom.
Rickard ställer upp överallt när någon behöver hjälp. 

 

Du är välkommen att ringa eller mejla för mer information:

Ridskolechef Carina Larsson 
tel. 0736 69 67 46 E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 2017-03-30 09:34
Skribent: Gunnar Ohlsson

Postadress:
Sollebrunns RK - Ridsport
Saxhögen Erskavägen 46
44172 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 0736696746, 0322-40832
E-post: This is a mailto link

Se all info