Hoppa till sidans innehåll

Bra att veta


HÄR FÅR DU VIKTIG INFORMATION OM HUR DET FUNGERAR PÅ RIDSKOLAN!

 

Varje lektion är 60 minuter. I lektionstiderna ingår tid för upp och avsittning.
Om du är van så ansvarar du själv för att "din" häst är borstad, visiterad samt att den har rätt utrustning till det arbete ni ska göra. Kom i god tid. Minst 20 minuter före lektionen om du går i en grupp som kan sadla. Bind alltid upp hästen när du sadlar.

Efter lektionen tar du hand om hästen och utrustningen. Bettet tvättas och utrustningen torkas av med fuktig svamp enligt vad du fått lära dej på lektionen. Hästen borstas och hovarna kratsas. Om det är plusgrader kan du tvätta av hästen där den är svettig.

Förutom ridning ingår i lektionerna även ridteori, hästskötsel, voltige, tömkörning, longering, löshoppning, ledövningar och annat arbete från marken. Vi tränar med positiv förstärkning.
Alla vår teoriutbildning gör vi i samarbete med vårt studieförbund SISU Idrottsutbildarna.

Nybörjare behöver ha någon som leder hästen den första tiden, om du inte själv kan ordna ledare så tala med oss i god tid så försöker vi fixa någon.
Gå inte in till någon häst om du inte är riktigt van (kunsaper motsvarande Märke 2) Gå aldrig in utan ridlärarens tillstånd till någon häst som du inte känner så bra .

RING eller skicka helst ett SMS tel.0736 69 67 46 om du blir sjuk
och inte kan komma till din ridlektion. Den första gången du är sjuk på en termin får du stå för själv. Om du inte kan rida pga sjukdom fler gåner så försöker vi lösa det så du kan ta igen det i en annan grupp.

Om en lektion blir inställd så dras detta av på terminens sista faktura. 

Vi värnar om din säkerhet, här får du några tips ang. klädsel:

På fötterna ska du ha stövlar eller skor med klack. Om du använder ridskor, var noga med att skosnörena är ordentligt knutna och ej hänger lösa så att du kan trampa på dem. Inget hår får hänga i ansiktet. Om du har långt hår ska det vara uppsatt . Vi rekommenderar att alla barn använder säkerhetsväst både i stallet och vid all ridning, undantag kan ibland göras för vissa voltigeövningar. Vi uppmanar alla ryttare under 18 år att använda säkerhetsväst vid hoppning (över 50 cm) och terrängridning. Det finns västar och hjälmar att låna på ridskolan men det bästa är att man har egen utrustning eftersom dålig passform kan vara obekvämt och istället störa ridningen. Om det är varmt kan du rida i en tröja el. skjorta med halvlång ärm (dock inte i linne). När det är kallt, ta på långkalsonger el. termobyxor samt varmt på fötter o händer.
En ryttare som fryser blir stel och okänslig, detta kan göra att hästen blir spänd.

Ridhjälmen är förstås en självklar del av utrustningen.

Med god kunskap och lugn hästhantering kan du undvika många risker, hjälm och säkerhetsväst skyddar dej när olyckan är framme.

Det finns också möjlighet att ta privatlektioner i ridning, tömkörning, longering m.m.

För att vara inskriven i en ridgrupp så måste du vara medlem i Sollebrunns Ridklubb ”SORK”.
Läs mer under fliken Ridklubben.

Har du frågor så är du välkommen att ringa: Ridskolechef Carina Larsson tel. 0736 69 67 46 E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 10 AUG 2016 10:12 Skribent: Carina Larsson

Postadress:
Sollebrunns RK - Ridsport
Erskavägen 46 Saxhögen
44172 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 0736696746, 032240832
E-post: This is a mailto link

Se all info