Hoppa till sidans innehåll

Information om blåbärshoppning


Starta Blåbärshoppning! Första steget in i tävlingsvärlden!

 

Ridning är Sveriges näst största ungdomsidrott, och ett sunt, roligt och utvecklande intresse!

En del av ridsporten är tävlingsverksamheten. Och första steget är tävling på den egna klubben, alltså en klubbtävling! Där finns möjlighet att få tävla på ridskolans hästar och på valfri höjd.

 

Vår första klass, för alla som inte har så stor tävlings/ridvana, är Blåbärshoppning!

Där hoppar man en bana på 30 cm och man får ha någon som leder hästen. Om man inte behöver+ ha någon som håller i hästen måste man ändå ha en medhjälpare som står inne på banan, som kan hjälpa till där det behövs.

 

Alla som ska rida Blåbärshoppning kommer senast kl.10.00 för att hjälpa till att göra i ordning ”sin” häst. Man får då borsta, fläta och sadla den hästen man ska rida tillsammans med dom andra ryttarna. Då får man också gå banan utan häst för att lära sig vägen.

 

 Alla som ska hoppa blåbärshoppning ska ha med en ledare eller medhjälpare inne på banan. Detta ordnar man själv! Det är alltså inte ridskolan som ordnar någon ledare åt barnet, utan det kommer på förälder/annan medföljande person att hjälpa och stötta barnet under hela tävlingsdagen både på och utanför banan!

 

Om man kan hjälpa till med flera saker under tävlingsdagen finns det en funktionär lista i klubbstugan där man kan anmäla sitt intresse! Man behöver inte vara hästkunnig eller tävlingsvan för att kunna hjälpa till! Vi tar gärna emot bakverk, hjälp i serveringen under tävlingsdagen samt hjälp på banan och framridningen. Allt efter egen förmåga och tidigare erfarenhet.

 

Det krävs många armar och ben för att en tävlingsdag ska flyta på smidigt för alla inblandade! Engagerade föräldrar är en FÖRUTSÄTTNING för att vi ska kunna ordna tävlingar och diverse aktiviteter. Din förening behöver DITT stöd! Ju fler desto roligare!

 

Välkommen!

Uppdaterad: 01 SEP 2011 22:14 Skribent: Erik Larsson

Postadress:
Sollebrunns RK - Ridsport
Erskavägen 46 Saxhögen
44172 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 0736696746, 032240832
E-post: This is a mailto link

Se all info